Ladies MTB Camp – 21–23 maj 2021

 

För dig som är tjej och vill utveckla förmågan att cykla mtb på stig och i terräng. Du kan vara allt från nybörjare till tävlingscyklist, här finns nåt för alla. Vi tränar i nivåanpassade grupper, ledda av erfarna guider/coacher.

Under en aktiv helg kommer vi tillsammans UTVECKLAS, UMGÅS, och SVETTAS. Vi gör det tillsammans på Bergs Gård MTB arena, en sörmländsk idyll strax utanför Trosa, här finns allt från byggda banor till ren single track i skogen.

Fokus: glädje – teknik – trygghet!
De flesta cyklister vill bli bättre, oavsett nivå. För att bli en bättre cyklist finns inget bättre än att få kompetent instruktion, prova på och bli coachad. Kanske är du rädd för något eller tror du ska ramla och slå dig så fort det blir stökigt i terrängen. Du kanske vill ta dig till nästa nivå, lära dig om spårval eller ”bara” bli snabbare.

Vi stressar inte, vi hjälper dig med råd om inställningar och utrustning, tränar teknik, utvecklas och har roligt i ett unikt välbeprövat koncept. Vi övar på gården, på byggda banor och tar sen nyvunna kunskaper ut i skogen. Under helgen varvas teori, teknik och praktik. Målet är att bli inspirerad, ha roligt, och på ett säkert sätt manövrera cykeln över sten, stock och spång. Ladies Camp ger dig självförtroendet att våga utmana dig själv på din personliga nivå.

Vi fokuserar på glädje – vår pedagogik tar dig dit. 

Vad händer under helgen?

Teknik clinics på bana
Stig & terrängcykling
Pumptrack session
Workshops: Ställ in din cykel, laga punka, MTBs tech, mm.
God och hälsosam mat
Yoga för Rider’s på logen
Mingel, nätverkande och allmänt skönt häng

Alla moment leds av erfarna instruktörer som brinner för mtb-cykling.

Om cyklingen
Vi har genomfört många kurser, event och clinics. Allt vi ska göra är grundat på lång erfarenhet. Cykling sker på såväl anlagda banor som på stig och led i naturen. Konceptet innehåller många moment men är intuitivt och lättbegripligt. Framförallt kommer ingen att utsättas för något man inte vill… men, vi kan hjälpa dig förbi dina hinder, om du själv vill. Alla moment är nivå anpassade, dock, som i alla fysiska aktiviteter hjälper det om konditionen är skaplig, det är jobbigt att cykla och glädjen till trots så är en trött cyklist, en mindre glad och säker cyklist.

Några moment som många önskar utveckling inom, spångcykling, rötter och stenar (vått & torrt) hopp och dropp, brant uppför och utför samt kurv- och bromsteknik. Oavsett om du nyss börjat cykla eller tävlar elit så finns det alltid möjlighet att utvecklas. Det är bara en av de saker som gör cyklandet så inspirerande och fyllt av glädje. Alla kan träna och bli bättre på något oavsett nivå!

Pris: Priset 3395 kr inkluderar fika, luncher, middagar och lägret.

Maten
Fredag: Middag
Lördag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag
Söndag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål

 Tider: Ladies Camp startar fredag den 21 maj kl 18:00 och avslutas söndagen den 23 maj klockan 16:00

 Plats: Bergs Gård, Trosa

 Betalning: Sker mot faktura 10 dagar efter anmälan. Din plats är bokad när du har betalt fakturan.

Om ledarna
Alla ledare har lång och gedigen erfarenhet av cykling, stigcykling enskilt och i grupp. Flera är ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört olika cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen m.fl. På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar, lättare mek och självklart fixar vi punkan om oturen är framme.

Försäkring
Se över dina försäkringar innan lägret – Din viktiga olycksfallsförsäkring om olyckan skulle vara framme.

Välkommen till ett fullmatat program och en helg där vi fokuserar på cykling i en naturlig och skön feelgood miljö.

————-

Avbokningsregler

Om du avbokar lägret efter erlagd betalning men före den 18/2 2021 behåller vi 500 kr i administrationsavgift.Om du avbokar lägret efter den 18/2 2021 men före den 30/3 får du tillbaka 2295 kr. Om avbokning sker efter den 30/3 2021 erhålls ingen återbetalning, men du kan sälja din plats till någon annan.  Vi hjälper till och erbjuder din plats till ev. väntelista.

Behöver du Boende?
På Bergs Gård finns de flesta faciliteter som behövs och för dig som vill bo kvar på gården erbjuds färdiga paket. Vill man övernatta på annat sätt finns flera bra andra alternativ i t.ex. Trosa. Om du behöver eller vill hyra cykel, boka i förväg och i tid.
För boende och bokning av MTB: kontakt@bergsgardtrosa.se

”Sååå nöjd m Ladies Camp 2020! Proffsigt, roligt, utvecklande och med en härlig stämning hela helgen.”
 
Cindi Lindsborg