073 365 11 68 info@weridemtb.se

Mountainbike kurser 2024

We Ride MTB – Academy

Vi har utvecklat ett brett kursprogram för dig som är helt nybörjare till den som är avancerad stig- och ledcyklist. Våra nivåer:

Prova på MTB Grundkurs MTB Nivå A Mountainbike Nivå B Mountainbike Nivå C 1-3 Privatlektion

Våra kurser har fokus på säkerhet, trygghet och cykelglädje. Vi arbetar alltid med erfarna, kunniga och inspirerande instruktörer i mindre grupper. Gruppernas storlek beror alltid på svårighetsgraden på kursen. Det är 5–8 deltagare per instruktör. Våra kurser innehåller alltid personlig feedback och coachning. Du bokar direkt här och får en bokningsbekräftelse, senast en vecka innan din kurs får du ett välkomstmejl med information och mötesplats.

PROVA-PÅ-KURS MOUNTAINBIKE

Datum: 10 maj  kl. 9:00-12:00 

  • Cykelhyra och lån av hjälm igår

En kurs för dig som är nyfiken på att börja cykla i skog och terräng. Här får du de grundläggande kunskaperna för snabbt kunna ha roligt och cykla säkert.

Moment: Bromsteknik, positionering på cykeln, att ta sig upp, över och ned för olika hinder.

Kursen varvar teori med praktik och visar knepen hur du tar dig fram över stock och sten. Vi tränar tillsammans först på enklare underlag, för att sedan ta dina nyvunna kunskaper ut på enklare stig i skogen.

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar (12 år) i vuxet sällskap. Max 8 deltagare

Plats: Trosa

 

”Bra, pedagogisk instruktion på helt rätt nivå. Anpassad efter oss som var där. Teknikbanan som fanns på gårdsplanen var otroligt bra! Alla moment man behövde träna på som nybörjare fanns där. Tycker att bara några timmars kurs gjorde mig till en mycket tryggare mtb-cyklist”

Lena

GRUNDKURS MOUNTAINBIKE, nivå A

Datum: 27 april, 11 maj, 8 juni 09:30-16:00

Tjejkurs:  19 maj 09:30-16:00

I kursen ingår fika och lunch. 

Det här är kursen för dig som vill komma igång på riktigt med MTB cykling. Under en dag lär du dig grunderna för att ha roligt och cykla säkert i naturen på stig och led.

Grundkursen vänder sig till dig som:

Redan kan cykla men vill lära dig på riktigt eller känner sig osäker. Kursen passar även dig som kommit igång lite grann, har cyklat tidigare men är ringrostig.

Nivå:

För denna kurs behöver du inga förkunskaper i MTB, vi går igenom allt från början. Fokus på balans och cykel i enklare terräng, du har alltid båda hjulen kvar på marken. Det blir tryggt, säkert och roligt!

Moment:

Teori och praktik, bl.a. genomgång av cykel och utrustning. Du lär dig bland annat bromsteknik, hur du tar dig upp, över och ner för enklare hinder. Hur du svänger säkert men effektivt, samt hur du bör positionera dig på cykeln i olika sammanhang. 

Målsättning:

Du får de nycklar för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför, nedför och längs tekniska skogsstigar. Med ditt nyvunna självförtroende känner du dig inspirerad att fortsätta din egen träning och utveckling. Du kommer att få tips på moment du själv kan fortsätta öva på.

Cykelhyra:
Om du inte har en egen cykel kan du hyra en MTB av oss. Kostnaden för hyra är 300 kr och bokas i samband med din kursbokning.

Plats: Trosa

”Gick grundkurs en dag och hade en fantastisk upplevelse! Roligt att få träna på mycket teknik och sedan ta det ut i skogen. Hittade också nya cykelkompisar som jag ska träffa i helgen och åka stig med. Tack för en bra kurs!”
Susanne Ek Rundblom

MOUNTAINBIKEKURS, nivå B

Datum: 12 maj & 1 juni 09:30-16:00

I kursen ingår fika och lunch. 

För dig som gått grundkurs A eller cyklat en del och vill komma vidare. Kanske upplever du vissa moment/situationer utmanande och vill lära dig att hantera cykeln på nästa nivå.

Den här kursen går igenom de viktiga momenten för att kunna cykla mer utmanande terräng med olika hinder och förutsättningar. Den här dagen kommer passa dig som vill få ut mer av din cykling, vill lära dig mer om din egen kapacitet.

Moment:

Pumpteknik, lätta på hjultrycket, stanna och starta, styra med bromsarna, mindre drop och step-up, mm. På denna nivå kan hjulen lämna marken, oftast ett i taget.

Målsättning:

Du får nycklarna för att ha riktigt kul och cykla säkert i varierande terräng. Vår ambition är att du ska gå ifrån passagerare till förare. Du kommer att bli inspirerad och få tips på moment du själv kan fortsätta öva på för att utvecklas.

Plats: Trosa

Jag gick en kurs och lärde mig massor. Det var bra upplägg och teknikgenomgångarna var pedagogiska och tydliga. Eftermiddagen i skogen var utmanande och väldigt lärorik, jag flyttade många mentala gränser. Tack för en toppendag!”

Maria Johansson

MOUNTAINBIKEKURS, nivå C1 av 3

Datum:  18 maj & 2 juni  kl. 09:30-16

I kursen ingår fika och lunch. 

Den här kursen är för dig som vill komma upp ytterligare en nivå i din cykling och uppleva mer flow i terrängen.

Generellt, vi går nu från att vara passagerare till att verkligen bli piloter. Allt blir mer avancerat, fart, lutning och höjd ökar. Terrängen blir väsentligt mer utmanande.

Dina färdigheter att klara saker du inte trodde möjligt kommer att trimmas till nya nivåer. Nu lämnar hjulen ibland marken helt och hållet.

Moment:

Pumpteknik, bunny hop nivå 1, track-stand/balansera, bromsteknik i terräng, drop, step up, pop, spår- och linjeanalys i terräng samt kurvor mm.

Dagen inleds i enklare terräng för att fokusera på utförande och teknik. De nyvunna kunskaperna övas sedan vidare på olika platser i skogen där tekniken får praktiseras i sin rätta miljö. Kursen präglas av sk. session pedagogik.

Målsättning:

Efter den här kursen har du mer flyt och har vidgat din komfortzon. Med ditt nyvunna självförtroende känner du dig inspirerad att fortsätta din egen träning och utveckling.

Plats: Trosa

Tog fortsättningskursen med Veronica och Magnus och det var fantastiskt lärorikt och utvecklande, även fast jag cyklat MTB i 13 år och tyckt att jag var på en ganska avancerad nivå. Stort tack för en fantastiskt bra kurs!
Robert Westerdahl

PRIVATLEKTION

Det här är för dig eller er som vill ha ett personligt upplägg på en mountainbikekurs.

Vi erbjuder en modern kombination av cykling, personlig utveckling och upplevelser. Under vår ledning bygger vi självförtroende, säkerhet och lärande byggt på glädje.

Vi utgår helt efter dina eller era önskemål. Troligtvis känner du till dina utmaningar. Privatlektionen går att boka via epassi som för dig som har friskvårdsbidraget via dem.

Priser
Privatlektion 1 person 120 min 1750 kr
Grupplektion 2-3 personer 120 min 890 kr/pers
Grupplektion 4 eller flera, pris enligt överenskommelse

 Cykelhyra :
Om du inte har en egen cykel kan du hyra en MTB av oss, kostnaden för att hyra är 300 kr och bokas i samband med din kursbokning.

”Jag bokade en privat coaching-session med Veronica som är mycket pedagogisk. Trots regn och rusk lyckades hon sprida cykelglädje i skogen och jag fick med mig massor av tekniktips att träna på för att förbättra min cykling. Kommer definitivt att delta i någon av kurserna framöver när jag hunnit smälta och träna mer på allt nytt jag lärt mig”

Maria