073 365 11 68 info@weridemtb.se

Mountainbike kurser 2024

We Ride MTB – Academy

Vi har utvecklat ett brett kursprogram för dig som är helt nybörjare till den som är avancerad stig- och ledcyklist. Våra nivåer:

Introduktionskurs MTB Grundkurs MTB Nivå A Mountainbike Nivå B Mountainbike Nivå C 1-3 Privatlektion

Alla våra kurser täcks av friskvårdsbidraget. Cykelhyra möjlig på samtliga kurser. 

Våra kurser har fokus på säkerhet, trygghet och cykelglädje. Vi arbetar alltid med erfarna, kunniga och inspirerande instruktörer i mindre grupper. Gruppernas storlek beror alltid på svårighetsgraden på kursen. Det är 5–8 deltagare per instruktör. Våra kurser innehåller alltid personlig feedback och coachning. Du bokar direkt här och får en bokningsbekräftelse, senast en vecka innan din kurs får du ett välkomstmejl med information och mötesplats.

INTRODUKTIONSKURS MOUNTAINBIKE

Datum: 9 juni, 29 juni, 13 juli 27 juli  kl. 9:00-12:00

En kurs för dig som är nyfiken på att börja cykla i skog och terräng. Här får du de grundläggande kunskaperna för snabbt kunna ha roligt och cykla säkert.

Moment: Bromsteknik, positionering på cykeln, att ta sig upp, över och ned för olika hinder.

Kursen varvar teori med praktik och visar knepen hur du tar dig fram över stock och sten. Vi tränar tillsammans först på enklare underlag, för att sedan ta dina nyvunna kunskaper ut på enklare stig i skogen.

Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar (12 år) i vuxet sällskap. Max 8 deltagare

Plats: Trosa

Pris: 590 Kr 

Vill du hyra MTB – det kostar pris 300 kr under kursen.

 

”Bra, pedagogisk instruktion på helt rätt nivå. Anpassad efter oss som var där. Teknikbanan som fanns på gårdsplanen var otroligt bra! Alla moment man behövde träna på som nybörjare fanns där. Tycker att bara några timmars kurs gjorde mig till en mycket tryggare mtb-cyklist”

Lena

GRUNDKURS MOUNTAINBIKE, nivå A

Datum: 27 april, 11 maj, 8 juni & 7 sep 09:30-16:00

Tjejkurs:  19 maj 09:30-16:00

Det här är kursen för dig som vill komma igång på riktigt med MTB cykling. Under en dag lär du dig grunderna för att ha roligt och cykla säkert i naturen på stig och led.

Grundkursen vänder sig till dig som:

Redan kan cykla men vill lära dig på riktigt eller känner sig osäker. Kursen passar även dig som kommit igång lite grann, har cyklat tidigare men är ringrostig.

Nivå:

För denna kurs behöver du inga förkunskaper i MTB, vi går igenom allt från början. Fokus på balans och cykel i enklare terräng, du har alltid båda hjulen kvar på marken. Det blir tryggt, säkert och roligt!

Moment:

Teori och praktik, bl.a. genomgång av cykel och utrustning. Du lär dig bland annat bromsteknik, hur du tar dig upp, över och ner för enklare hinder. Hur du svänger säkert men effektivt, samt hur du bör positionera dig på cykeln i olika sammanhang. 

Målsättning:

Du får de nycklar för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför, nedför och längs tekniska skogsstigar. Med ditt nyvunna självförtroende känner du dig inspirerad att fortsätta din egen träning och utveckling. Du kommer att få tips på moment du själv kan fortsätta öva på.

Cykelhyra:
Om du inte har en egen cykel kan du hyra en MTB av oss. Kostnaden för hyra är 300 kr och bokas i samband med din kursbokning.

Plats: Trosa

Pris: 1495 kr 

I kursen ingår fika och lunch. 

Tack Veronica och We ride MTB för en fantastisk lördag med en suverän grundkurs A i MTB. Jag har cyklat några år och kände att jag saknade grunderna.
Redan under kursen ändrade jag mitt sätt att cykla, hittade en bra position på cykeln med hjälp av de tekniker och verktyg som Veronica lärt ut under dagen.
Väldigt fint pedagogiskt upplägg med ett fantastiskt fint fokus på varje deltagares förutsättningar.
Något jag verkligen vill rekommendera.
Nu ska jag fila på teknikerna och ser fram mot nästa kurstillfälle.
Top of the line👍👍
Sören Wik

MOUNTAINBIKEKURS, nivå B

Datum: 12 maj, 1 juni &  8 september  09:30-16:00

För dig som gått grundkurs A eller cyklat en del och vill komma vidare. Kanske upplever du vissa moment/situationer utmanande och vill lära dig att hantera cykeln på nästa nivå.

Den här kursen går igenom de viktiga momenten för att kunna cykla mer utmanande terräng med olika hinder och förutsättningar. Den här dagen kommer passa dig som vill få ut mer av din cykling, vill lära dig mer om din egen kapacitet.

Moment:

Pumpteknik, lätta på hjultrycket, stanna och starta, styra med bromsarna, mindre drop och step-up, mm. På denna nivå kan hjulen lämna marken, oftast ett i taget.

Målsättning:

Du får nycklarna för att ha riktigt kul och cykla säkert i varierande terräng. Vår ambition är att du ska gå ifrån passagerare till förare. Du kommer att bli inspirerad och få tips på moment du själv kan fortsätta öva på för att utvecklas.

Plats: Trosa

Pris:  1495 kr 

I kursen ingår fika och lunch. 

Jag gick en kurs och lärde mig massor. Det var bra upplägg och teknikgenomgångarna var pedagogiska och tydliga. Eftermiddagen i skogen var utmanande och väldigt lärorik, jag flyttade många mentala gränser. Tack för en toppendag!”

Maria Johansson

MOUNTAINBIKEKURS, nivå C1 av 3

Datum:  18 maj, 2 juni & 7 september kl. 09:30-16:00

Den här kursen är för dig som vill komma upp ytterligare en nivå i din cykling och uppleva mer flow i terrängen.

Generellt, vi går nu från att vara passagerare till att verkligen bli piloter. Allt blir mer avancerat, fart, lutning och höjd ökar. Terrängen blir väsentligt mer utmanande.

Dina färdigheter att klara saker du inte trodde möjligt kommer att trimmas till nya nivåer. Nu lämnar hjulen ibland marken helt och hållet.

Moment:

Pumpteknik, bunny hop nivå 1, track-stand/balansera, bromsteknik i terräng, drop, step up, pop, spår- och linjeanalys i terräng samt kurvor mm.

Dagen inleds i enklare terräng för att fokusera på utförande och teknik. De nyvunna kunskaperna övas sedan vidare på olika platser i skogen där tekniken får praktiseras i sin rätta miljö. Kursen präglas av sk. session pedagogik.

Målsättning:

Efter den här kursen har du mer flyt och har vidgat din komfortzon. Med ditt nyvunna självförtroende känner du dig inspirerad att fortsätta din egen träning och utveckling.

Plats: Trosa

Pris:  1595 kr 

I kursen ingår fika och lunch. 

Väldigt nöjd med kursen (nivå C). Stämde väl överens med beskrivningen. Bra upplägg med teknikträning innan lunch och implementering av det vi filat på i skogen efter lunch. Rekommenderas varmt!
Sepehr Doroudian

PRIVATLEKTION

Det här är för dig eller er som vill ha ett personligt upplägg på en mountainbikekurs.

Vi erbjuder en modern kombination av cykling, personlig utveckling och upplevelser. Under vår ledning bygger vi självförtroende, säkerhet och lärande byggt på glädje.

Vi utgår helt efter dina eller era önskemål. Troligtvis känner du till dina utmaningar. Privatlektionen går att boka via epassi som för dig som har friskvårdsbidraget via dem.

Priser
Privatlektion 1 – 2  person 120 min 1550 kr
Grupplektion 3 – personer 120 min 750 kr/person
Grupplektion 4 eller flera, pris enligt överenskommelse

Cykelhyra :
Om du inte har en egen cykel kan du hyra en MTB av oss, kostnaden för att hyra är 300 kr och bokas i samband med din kursbokning.

”Jag bokade en privat coaching-session med Veronica som är mycket pedagogisk. Trots regn och rusk lyckades hon sprida cykelglädje i skogen och jag fick med mig massor av tekniktips att träna på för att förbättra min cykling. Kommer definitivt att delta i någon av kurserna framöver när jag hunnit smälta och träna mer på allt nytt jag lärt mig”

Maria