073 365 11 68 info@weridemtb.se

Ladies MTB Camp 

Ett läger för dig som är tjej och vill utveckla förmågan att cykla mtb på stig, led och terräng. Du kan vara allt från nybörjare till tävlingscyklist, här finns något för alla. Vi tränar i nivå anpassade grupper, ledda av certifierade, positiva, erfarna guider/coacher.

Fokus: glädje – kompetens – trygghet!

De flesta cyklister vill bli bättre, oavsett nivå! För att bli en bättre cyklist finns inget bättre än att få kompetent instruktion, prova på och bli positivt coachad. Kanske är du rädd för något eller tror du ska ramla och slå dig så fort det blir stökigt i terrängen. Du kanske vill ta dig till nästa nivå, lära dig om spårval, att droppa & hoppa eller ”bara” bli bättre och snabbare.

Vi stressar inte, vi hjälper dig med råd om inställningar och utrustning, tränar färdigheter, utvecklas och har roligt i ett unikt välbeprövat koncept.

Oavsett nivå övar vi på den grundläggande tekniken för olika moment. Alla moment tränas isolerat, du får nycklar till att cykla tryggt, säkert och med glädje i skogen över stock,  sten och kanske en och annan step-up.

Ladies MTB Camp ger dig självförtroendet och modet utmana dig själv på din personliga nivå.

Vårt fokus är cykelglädje – vår pedagogik tar dig dit.

Vad händer under helgen?

  • Träna färdigheter vid fasta moment
  • Stig & terrängcykling
  • God och hälsosam mat
  • Mingel och skönt häng med likasinnade

Om cyklingen

Vi coachar dig förbi dina hinder, vidare och till en nivå du inte trodde möjligt, dock och alltid, bara när och om du själv vill. Alla moment är nivåanpassade, som med alla fysiska aktiviteter hjälper det om konditionen är skaplig. All  cykling i  terrängen anpassas efter gruppens nivå.

Om ledarna

Våra ledare har lång och gedigen erfarenhet av cykling, stigcykling enskilt och i grupp. Flera är ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört olika cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen m.fl. Ledarna är bland annat utbildade av Friluftsfrämjandets MTB sektion. Alla har självklart även utbildning i första hjälpen, HLR och luftvägsstopp L-ABCDE.

På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar, lättare mek och självklart fixar vi punkan om oturen är framme.

Välkommen till en underbar helg med ett fullmatat program där vi fokuserar på cykling i en naturlig och vacker feel good miljö.

PRIS 3695 kr

OBS ! Priset inkluderar mat och lägret.

Mat, boende & plats

Maten som ingår 
Fredag: Middag på Trosa Stadshotell
Lördag:  mellanmål, lunch, mellanmål och middag på Trosa Stadshotell
Söndag: mellanmål, lunch, mellanmål

Mellanmål och lunch intas under dagen utomhus. Mellanmålen består av frukt, energibollar, smoothies, kaffe osv. Luncherna är tillagade av Trosa Stadshotell.

Tider:  Start fredag 24 maj kl 17:00 samlingsplats informeras närmare lägrets datum, lägret avslutas söndag 26 maj kl 16:00

 

Plats: Trosa , Vitalisskogen. 

Boende: Ingår ej i lägret.  Du kan boka här:

BO I TROSA

Vill du vara med men har ingen MTB? Du kan hyra av oss. Vi har moderna mountainbikes för stig-och terrängscykling. Du bokar din cykel samtidigt som du bokar din plats för campet. Pris för hyra 600 kr för båda dagarna, hjälm ingår.

Vi förbehåller oss rätten att ändra i schemat.

 

Tack Veronica och alla coacher för en fantastisk Ladies Camp! Helt otroligt hur man genom bra coachning, good stämning och pepp vågar cykla på stigar där man har inte vågat förut! Coacherna har bra fokus på varje deltagare och jag har fått många goda råd och tips kring cykling som gör mig sugen på att cykla mer och mer MTB! Under denna helg har jag vågat utmana mig själv, testa mina gränser och upplevt underbar cykling i en otroligt vacker natur! Jag kommer säkert att dyka upp igen på någon av era kurser 🙂!
Iuliana Carlsson

Tack Veronica och hela gänget för en lärorik och rolig Ladies camp!! Ni är toppen på att lära ut grunderna i MTB vilka jag inte hade riktigt koll på innan. Kommer nu att träna på allt ni lärt ut och hoppas på att bli en bättre MTB-cyklist. Kan verkligen rekommendera alla som vill lära sig cykla MTB att gå en kurs hos We Ride MTB Trosa. Återkommer mer än gärna.
Catarina Olsson