073 365 11 68 info@weridemtb.se

Ladies MTB Camp 

 

Ladies MTB Camp

Ett läger för dig som är tjej och vill utveckla förmågan att cykla mtb på stig, led och terräng. Du kan vara allt från nybörjare till tävlingscyklist, här finns något för alla. Vi tränar i nivåanpassade grupper, ledda av certifierade, positiva, erfarna guider/coacher.

För femte året i rad laddar vi upp för We Ride Ladies camp. Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda dubbla möjligheter tidigt på säsongen. Vi har skapat två tillfällen för att möta efterfrågan från föregående säsonger. Du får träna och umgås i en fantastisk inspirerande miljö tillsammans med andra likasinnade.

Fokus: glädje – kompetens – trygghet!

De flesta cyklister vill bli bättre, oavsett nivå! För att bli en bättre cyklist finns inget bättre än att få kompetent instruktion, prova på och bli positivt coachad.Kanske är du rädd för något eller tror du ska ramla och slå dig så fort det blir stökigt i terrängen. Du kanske vill ta dig till nästa nivå, lära dig om spårval, att droppa & hoppa eller ”bara” bli bättre och snabbare.

Vi stressar inte, vi hjälper dig med råd om inställningar och utrustning, tränar färdigheter, utvecklas och har roligt i ett unikt välbeprövat koncept.

Vi övar den grundläggande tekniken för olika moment oavsett nivå. Vi tränar momenten isolerat, ger nycklar till att cykla tryggt, säkert och med glädje i skogen.

Målet är att bli inspirerad, ha roligt, och på ett säkert sätt manövrera över sten, stock och kanske en och annan step-up.

Ladies MTB Camp ger dig självförtroendet och modet utmana dig själv på din personliga nivå.

Vi fokuserar på glädje – vår pedagogik tar dig dit.

Vad händer under helgen?

  • Träna färdigheter vid fasta moment
  • Stig & terrängcykling
  • Workshops: Rengöring & cykelvård
  • God och hälsosam mat
  • Mingel och skönt häng med likasinnade

Om cyklingen

Vi kan hjälpa dig förbi dina hinder, vidare och till en nivå du inte trodde möjligt, dock och alltid, bara när och om du själv vill. Alla moment är nivåanpassade, som med alla fysiska aktiviteter hjälper det om konditionen är skaplig. Vi anpassar cyklingen i terrängen efter gruppens nivå.

Om ledarna

Våra ledare har lång och gedigen erfarenhet av cykling, stigcykling enskilt och i grupp. Flera är ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört olika cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen m.fl. Ledarna är bland annat utbildade av Friluftsfrämjandets MTB sektion. Alla har självklart även utbildning i första hjälpen, HLR och luftvägsstopp L-ABCDE.

På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar, lättare mek och självklart fixar vi punkan om oturen är framme.

Välkommen till en underbar helg med ett fullmatat program där vi fokuserar på cykling i en naturlig och vacker feeling good miljö

OBS ! Priset inkluderar mat och lägret.

Mat, boende och plats

Maten som ingår 
Fredag: Middag
Lördag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag
Söndag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål

Tider:

Ladies MTB Camp

Plats:  Åda Golf & Country Club, Trosa

BOENDET INGÅR INTE OCH BOKAS SEPARAT I MÅN AV PLATS:

Boende Åda Golf & Country Club

Det finns några ställplatser, boka din plats i god tid.

Vill du vara med men har ingen MTB? Du kan hyra av oss. Vi har moderna mountainbikes för stig-och terrängscykling. Du bokar din cykel samtidigt som du bokar din plats för campet. Pris för hyra 600 kr för båda dagarna, hjälm ingår.

Vi förbehåller oss rätten att ändra i schemat.

 

”Sååå nöjd m Ladies Camp 2020! Proffsigt, roligt, utvecklande och med en härlig stämning hela helgen.”
Cindi Lindsborg