Ladies MTB Camp

 

Vi återkommer snart med aktuella datum för nästa Ladies MTB Camp.

 

Under en aktiv helg kommer vi CYKLA, UTVECKLAS, UMGÅS, och SVETTAS tillsammans i en inspirerande idyllisk miljö!

Ett camp för dig som är tjej och vill utveckla din förmåga att cykla i en inspirerande miljö i skogen. Vi delar upp oss i olika grupper efter olika erfarenheter och förmåga. Du kan alltså vara ren nybörjare till tävlingscyklist, här finns nåt för alla.

För att bli en bättre cyklist tror vi att du vill träna teknik, och utvecklas. Vi utvecklar din teknik på teknikbanan och tar det sedan vidare ut i skogen. Vi varvar teori med praktik för att öka din förståelse och kunskap. Vi ger dig självförtroendet att våga utmana dig själv på din personliga nivå. Vi fokuserar på glädje på cykel och vår pedagogik tar dig dit.

• Cykling med guide på stig & led
• Tech clinic’s
• Yoga
• God och hälsosam mat
• Föreläsningar inspiration, erfarenhet och kunskap

Om cyklingen

Fokus för helgen är att cykla! Allt vi ska göra är grundat på lång erfarenhet och cyklingen blir framförallt på stig och led i naturen. Oavsett erfarenhet kommer vi att genomföra följande moment:

• Bli kompis med din cykel (för de som vill/behöver)
• Stigcykling, naturled
• Teknik och skills praktik, allt från gårdsplan till skogen
• Teknikträning på teknikbana
• Teknik och konditionsträning på bana

Utifrån erfarenhet från guidning och cykling i grupp brukar följande moment vara de som de flesta har behov av utveckling, spångcykling, rötter och sten (vått & torrt) hopp och dropp, brant uppför och utför samt kurv- och bromsteknik.

Oavsett hur om du nyss börjat cykla eller tävlar elit så finns det alltid möjlighet att utvecklas. Det är bara en av de saker som gör cyklandet så inspirerande och fyllt av glädje. Alla kan träna och bli bättre på något oavsett nivå!

Om föreläsning – Optimera dig och din träning med rätt kost!

Vad ska man äta för att få ut maximalt av sin träning? Vilken fördelning mellan kolhydrater, fett och protein är bäst? Du kommer att lära dig detta och vad det innebär i praktiken när du handlar och lagar mat. Belysa andra faktorer i kosten som är viktiga för att hålla dig frisk och må bra, så du kan hålla i din träning långsiktigt. Att göra förändringar i kosten är inte alltid helt lätt eftersom vi påverkas av många faktorer i vårt dagliga liv, som familj, vänner, media, vanor, kultur mm, och vi kommer därför prata kring hur du kan analysera din egen situation, komma fram till vad du vill förändra i kosten och hur du genomför detta.
Av och med cyklisten & Dietisten Kristina Larsson.

Om ledarna

Alla ledare har lång och gedigen erfarenhet av cykling, stigcykling enskilt och i grupp. Flera är ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen osv. På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar, lättare mek och självklart fixar vi punkan om oturen är framme.

Behöver du Boende?

På Bergs gård finns de flesta faciliteter som behövs och för dig som vill bo kvar på gården erbjuds färdiga paket. Vill man övernatta på annat sätt finns flera bra andra alternativ i t.ex. Trosa. Om du behöver eller vill hyra cykel, boka i förväg och i tid. Välkommen till ett fullmatat program och en helg där vi fokuserar på cykling i en naturlig och skön feelgood miljö.

Kontakta oss för mer info eller intresseanmälan:

3 + 13 =