073 365 11 68 info@weridemtb.se

Guidade cykelturer

 

Här hittar du våren, sommaren och höstens guidade cykelturer. Hittar du inte just det du söker? Välj privat MTB-guidning, vi anpassar din upplevelse!

Välkommen med din bokning!

MTB-GUIDNING LUGNT TROSA

– halvdag

Vi erbjuder guidade turer med MTB både för nybörjare och för dig som är mer erfaren. Svårighetsgrad Grön 

”MTB i Trosa – Lugnt” tar vi de lättrullade och sköna stigarna. Under den här turen tar vi de lättare stigarna som finns nära havet eller i skogen.

Vi startar alltid våra guidade turer med tekniska tips för att du ska känna dig trygg på cykeln innan vi tar oss ut på turen.

”MTB i Trosa – Lugnt” innebär att vi börjar lugnt på grusvägar, övergår till lite bredare stigar och efter en stund testar vi lite tekniska stigar och bygger upp under turens gång olika moment som gruppen klarar.

Du får en bra introduktion till MTB och en fin upplevelse i Trosa.
Vi kan välja en havsnära tur eller en skogstur, beroende på väder och deltagarnas önskemål.

Behöver du hyra en MTB? Vi ordnar det, 300 kr per cykel, vi hämtar, lämnar och tvättar cyklarna efter guidningen. (hjälm ingår).

Kommande turer på MTB Lugnt i Trosa: ’

  • Helger januari – april 09:00-12:00
  • Öppet dagligen 1 maj till 30 september 09:00-12:00

Hittar ni inget tillfälle? Mejla eller ring oss så finner vi ett tillfälle som passar er!

Vi hade en jättebra tur med Veronica där vi började med att lära oss hantera cyklarna vilket kanske låter enkelt men vill man utvecklas fortare så är det jättebra att förstå hur cykeln beter sig i olika situationer. Vi ville kombinera sightseeing med lite aktivitet och det fixade Veronica jättebra, enklare och lite mer teknisk cykling för att utvecklas. Rekommenderar verkligen att se Trosa med cykel och att anlita en guide som hittar dem där vägarna som man annars missar. Inte billigt men värt varenda krona!

Lena Olin

MTB-guidning

Denna guidning är bokningsbar fram till 10 timmar innan tillfället.

E-MTB i Trosa – tar vi lättrullade och sköna stigarna.

Med en El-mtb kommer vi lite längre och kan utforska Trosas varierande natur. Med en E-MTB kan du cykla fler stigar snabbare och orka mycket längre. Därför är vår tur 3 timmar oavbrutet cyklande, nästan så klart pausar vi på vägen.

Vi startar alltid våra guidade turer med tekniska tips för att du ska känna dig trygg på cykeln innan vi tar oss ut på turen. ”E-MTB i Trosa – innebär att vi börjar lugnt på grusvägar, övergår till lite bredare stigar och efter en stund testar vi lite tekniska stigar och bygger upp under turens gång olika moment som gruppen klarar. Den här turen klarar alla som kan cykla. Med en E-MTB kan du cykla fler stigar snabbare och orka mycket längre. Därför är vår tur 3 timmar oavbrutet cyklande. 

Du får en bra introduktion till MTB och en fin upplevelse i Trosa. Vi kan välja en havsnära tur eller en skogstur beroende på väder.

Behöver du hyra en e-MTB? Vi ordnar det, 400 kr per cykel, vi hämtar, lämnar och tvättar cyklarna efter guidningen. (hjälm ingår).

Privat MTB lektion

Den här guidningen är bokningsbar fram till 48 timmar innan tillfället.

MOUNTAINBIKE I VACKRA TROSA

 

– heldags guidning med boende på Tre Små Rum

Det här är ett riktigt höjdarpaket för dig som precis köpt din första cykel och vill lära dig mer om grunderna i MTB. Är du en mer erfaren mountainbike-cyklist anpassar vi innehållet under dagen. I det här paketet får du en mix av Trosas pittoreska miljö, du cyklar på omärkta leder där guiden väljer stigar och vägar som passas er.

Vi inleder dagen med ett kortare teknikpass, där fokus är att du snabbt ska bli trygg med att cykla mountainbike.

Under dagen kommer du att lära dig:

• Bromsteknik
• Rätt position på cykeln
• Balansövningar
• Hindertagning

När ni känner er trygga kommer vi att inleda cyklingen med enklare stigar och vägar.

Vi tar med oss lunch och fika på turen och pausar när det behövs. 
Vi kommer tillbaka till Tre Små Rum på eftermiddagen. Ni checkar in i ert boende och era cyklar låses in under natten.

Du kommer du tillbaka till Tre Små Rum där du kan koppla av en stund med ett välgörande dopp i poolen. Under kvällen kan ni promenera utefter ån, uppleva Trosa i kvällsljuset och äta middag vid någon av restaurangerna i gamla Trosa stadskärna eller i hamnen. Cykling på dina villkor i kombination med ett par njutningsfulla dagar i vackra Trosa.

Vi anpassar självklart innehållet efter gruppens nivå från nybörjare till avancerad.

OBS! Det här paketet är i första hand riktat till nybörjare. Vill du boka en dag med guide på en annan skills level behöver ni vara minst 4 personer i gruppen.

PAKETPRIS 1970 kr

Paketpris per person boende i dubbelrum med delad dusch/wc.

Ingår: Boendet, frukost, lunch, fika samt certifierad guide heldag.

Tillkommer 150 kr/person för boende med egen dusch/wc

 Mer om Tre Små Rum

 

MTB-guidning
Tre Små Rum

Denna guidning är bokningsbar fram till 72 timmar innan tillfället.

Experience something real, eat & ride in wild forest.

Upplev en mat och cykelupplevelse i vacker sörmländsk skog.

Kombinera en utomhus matupplevelse med en guidad mountainbike tur på grusvägar och stigar i den varierade sörmländska naturen. En minnesvärd upplevelse med aktivitet och natursköna miljöer för nyfikna och aktiva människor.

Efter en skön cykeltur möts vi av den sprakande elden, njuter av en måltid med sörmländska råvaror.

Vi fortsätter vår cykeltur och avslutar turen med en rykande kåsa med kokkaffe reflekterar och sammanfattar dagens intryck.

Vi rullar sakta tillbaka till Öster Malma Slott.

Fakta 

  • Plats : Öster Malma, 60 min  to Stockholm
  • Från 4 timmar och pris från 230 euro/ per person. Minimum 8 personer

Inkluderat

  • Lunch av lokala råvaror
  • kokkaffe & kaka
  • mountainbike, hjälm 

Vi upplever tillsammans insjöar, åkermark, röda stugor med vita knutar, en kvarn från 1600-talet allt omgivet av ett landskap fyllt av vilda djur som dovhjort, vildsvin och mufflon.

Vill ni göra denna upplevelse på kortare tid, anpassar vi dagen efter era förutsättningar. Be om offert. Bokas på veronica@weridemtb.se

 

 

Food & ride event
Tre Små Rum
Tre Små Rum

PRIVAT MTB-GUIDNING 

– halvdag eller heldag

 

Vill ni ha en privat guidning i Trosa med MTB-cykel, så finns vi här. Vi har flertalet kunniga guider med olika specialiteter och nivåer. Vi kan erbjuda er ett brett utbud av guidningar för er.

Vi erbjuder guidade turer från MTB-nybörjare till den erfarne MTB-cyklisten.

Våra guidade turer kan ta dig allt ifrån enklare turer på grusvägar genom det sörmländska landskapet till det mer tekniska och sköna slingor i skogen för såväl nybörjare som den mer avancerade cyklisten.

Vår guide anpassar turen efter era önskemål.

På våra guidade turer går vi igenom grunderna till MTB för de som behöver det innan vi tar oss ut i skogen. Vi tar oss igenom djupa skogar, öppna landskap, trolska myrar och över hällar. Vi är alltid kustnära med havet eller en vacker sjö. Vi är certifierade guider av Sweden by Bike och har alltid en handlingsplan om något oväntat händer.

Priser:
Privat 1 person 120 min 1550 kr
Grupper från 2 personer 120 min 890 kr/pers

Behöver du hyra en MTB? Vi ordnar det, i samband med guidning 300 kr per cykel, vi lämnar, hämtar och tvättar cyklarna efter guidningen. (hjälm ingår)

 

Trosa
Trosa Guidning
Trosa nature guidning
Swedish fika