073 365 11 68 info@weridemtb.se

Ledarutbildning

MTB Ledarutbildning

Vår ledarutbildning handlar om att ge er kunskaper, om hur ni kan träna andra till att utvecklas som cyklister. Ledarskap handlar om att vara inspirerande och utvecklande för individer och grupper. För att kunna inspirera och skapa konkret utveckling är pedagogiken nyckeln till att låsa upp potentialen hos respektive cyklist.

Vi har utvecklat vår egen unika modell baserat på vetenskap och kognitiva förutsättningar (KBT). Utbildningen blandar teknik, teori med praktik, för att lära andra att cykla i terrängen. Med bra teknik kan du cykla snabbare, säkrare eller bara ha roligt på din cykel.

Vi lär ut den grundläggande tekniken för olika moment.  När momenten isoleras till exakt vad som ska tränas blir det en effektiv träning oavsett om det handlar om koordination, balans eller cyklistens position. Momenten kan handla om att lära sig att stående position, lära sig växla i olika situationer, bli trygg med cykelns bromsar eller tekniken för rötter, stenar och hinder i naturen.

Behöver er förening utbilda era ledare för att kunna utveckla cyklister? Då kan vi hjälpa er!

”Trosa MTB ungdoms cykeltränare hade ett par timmar ihop med Veronica och Magnus och det var både lärorikt och roligt. Vi tränade både på teknik och fick med oss bra övningar till barnen. Kunskapen hos dom är bred och de lär ut på ett inspirerande sätt.”

Maria Hellgren

ungdomstränare, TBOK