MTB kurser

PROVA-PÅ-KURS I MOUNTAINBIKE, 3 TIMMAR

Tid kl. 09:00-12:00 Datum 2021 kommer efter årskiftet 

Är du nyfiken på att börja cykla i terrängen? På vår mountainbikekurs får du de grundläggande kunskaperna för att cykla säkert. Vi varvar teori med praktik och visar knepen hur du tar dig fram över stock och sten. Vi gör det i små grupper med kunniga och inspirerande instruktör.

Vi tränar tillsammans på teknikbanan och vi tar våra nyvunna kunskaper ut i skogen på en av gårdens leder. Kursen riktar sig till vuxna och ungdomar i vuxet sällskap.

3 timmar: 400 kr per deltagare, plus hyra av utrustning och eventuella ledavgifter. Vi tar max 8 personer per grupp. Har du inte egen cykel kan du hyra av oss.

GRUNDKURS I MOUNTAINBIKE, 6 TIMMAR

09:00- 16:00

Kunskapsnivå: Genomfört Prova-på-kursen eller cyklat MTB ett par år

Efter prova-på-kursen fördjupar vi oss i teknikerna för kurvtagning i fart, broms- och växelkänsla, uppförs- och nerförsbackar. Vi varvar teori, teknik och hur du på ett säkert sätt manövrerar cykeln över stock, sten och spång. Vi har små grupper med kunniga och inspirerande instruktörer. Vi tränar tillsammans på teknikbanan och vi tar våra nyvunna kunskaper ut i skogen på en av gårdens leder.

Målet med kursen är att du ska få de grundläggande teknikerna för att ha kul och cykla säkert i terräng, både uppför och nerför och längs tekniska skogsstigar. Du får inspirerande tips på saker du själv kan öva på för att fortsätta utvecklas i din terrängcykling.

Vi tar fikastopp under dagen och intar gemensam lunch ( egen bekostnad). Ta gärna med din egen cykel, saknar du utrustning så ordnar vi med det.

6 timmar: Pris: 1475 kr per deltagare i priset ingår hyra av MTB, lunch och fika. Vi tar max 8 personer i varje grupp.

Datum: 2021  (datum släpps i januari 2021 )

Kursen kan även bokas separat för grupper omkring 6 personer.

FORTSÄTTNINGskurs MOUNTAINBIKE, 6 TIMMAR

Datum: 2021 år kursdagar släpps januari 2021 
Tid: 09:00-16:00

Kunskapsnivå: Grundkurs och/eller cyklat en hel del.

Den här kursen bygger på många års erfarenhet om vad de flesta cyklister upplever som utmanande. Kursen har mindre omfång än grundkursen och fokuserar mer på de moment som hindrar dig i din utveckling.

Exempel på moment vi fokuserar på, balansövningar på plattmark, uppför och nedför. Hur tar jag mig över hinder i fart? Hur hanterar jag drop och mindre hopp? Terrängtaktik, linje- och spårval, snabbt, snyggt eller tryggt? Det är ingen hopp-kurs, men, för att du ska vara beredd på oväntade utmaningar är det relevant att vara bekväm även i luften med sin cykel.

Kursen varvar teori, teknik och praktik. Vi tar fikastopp under dagen och intar lunch på gården. Max 6 personer i varje grupp.
Pris: 1650 kr per deltagare i priset ingår hyra av MTB, lunch och fika, egen mountainbike är priset 1320 kr per deltagare.

Kontakta oss för bokning eller mer info:

9 + 4 =