073 365 11 68 info@weridemtb.se

MTB Camp Trosa 2023

We ride mtb har under flera år arrangerat uppskattade läger/camp för kvinnor under namnet ”Ladies Camp” Vi har fått en hel del feedback om att även killarna vill komma på ”camp” och att vissa skulle vilja komma som par.
Nu öppnar vi nu upp möjligheten att boka sig för en fullmatad helg med mtb cykling med just din utveckling i fokus.

Om cyklingen – för vem och vad

Detta camp riktar sig till dig som har cyklat en del eller är van stigcyklist. Du vill utveckla förmågan att cykla mtb på stig, led och i terräng. Vi tränar i nivåanpassade grupper, ledda av certifierade, positiva, erfarna guider/coacher. Du får träna och umgås i en inspirerande miljö tillsammans med likasinnade.

Vad händer under helgen?

• Träna färdigheter vid fasta moment
• Stig & terrängcykling
• Workshops: to be announced
• God och hälsosam mat
• Mingel och skönt häng med likasinnade

Fokus: glädje – kompetens – trygghet!

De flesta cyklister vill bli bättre, oavsett nivå! För att bli bättre finns inget bättre än att få relevanta och intuitiva instruktioner, prova på och bli positivt coachad. Kanske är du osäker för något eller tror du ska ramla och slå dig så fort det blir brant, stökigt eller till synes lite besvärligt i terrängen.

Kanske vill du ta dig an hopp och drop eller har svårt med logiken med spår val. Rötter, stenar eller halt underlag, allt kan ställa till det, samtidigt finns där alltid möjligheter.

Vi tar tag i allt från att pumpa, poppa till pedal, broms och kurvteknik. Vi tar upp saker man alltid ska eller aldrig bör göra. Vi belyser vinklar och situationsberoende varianter av teknik vi lär ut. Att ta sig till nästa nivå, att få till flytet utan att slita ihjäl sig i onödan, att lyckas med att ta sig upp och förbi hindret du trodde var omöjligt, det är vad det handlar om.

Vi stressar inte, vi hjälper dig med råd om inställningar och utrustning, tränar färdigheter, utvecklas och har roligt i ett unikt välbeprövat koncept.

Vi övar och analyserar grundläggande teknik för olika moment. Vi tränar viktiga moment isolerat, ger nycklar, coachar och repeterar med variation i skogen. Målsättningen är att lyckas och bli inspirerad.

Våra MTB Camp ger dig självförtroendet och modet utmana dig själv på din personliga nivå.

Vi fokuserar på glädje – vår pedagogik tar dig vidare.

Om ledarna

Våra ledare har lång och gedigen erfarenhet av terräng och stigcykling både enskilt och i grupp. Flera är även ledare inom Friluftsfrämjandet, några har tävlat på elitnivå och alla har genomfört olika cykellopp, som Lida Loop, Cykelvasan, Fjällturen m.fl. Ledarna har såväl formell som intern ledarutbildning och har självklart även kompetens i första hjälpen, HLR och luftvägsstopp L-ABCDE.

På plats kommer det även finnas personal som hjälper till med inställningar och lättare mek. Vi rekommenderar att se över cykeln innan, nyservad väl fungerande cykel är viktig för att din upplevelse skall bli bra.

Naturligtvis fixar vi punkor och kedjebrott på plats men usla däck, krånglande växlar eller odugliga bromsar är en dålig start för alla oavsett nivå.

Under camp kommer vi att gå igenom en del rutiner och enkla tips om att få din cykel att fungera bättre och hålla längre. Till det behövs en del produkter. Ni kan om ni vill förbeställa produkter till rabatterat pris eller handla dessa direkt av oss under lägret.

Det praktiska

Mat:
Fredag: Middag
Lördag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag
Söndag: Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål

Tider: MTB Camp Trosa fredag 9 juni kl.17 och avslutas söndagen den 11 juni kl. 16
Plats: Åda Golf & Country Club, Trosa

Pris:  3695 kr

Boende ingår inte bokas separat:
Åda Golf & Country Club bokas: hotell@adagolf.se
Det finns några ställplatser för husbil/vagn, boka plats i god tid.

Välkommen till en underbar helg med ett fullmatat program. Vi fokuserar på cykling i en naturlig och vacker miljö

Vi förbehåller oss rätten att ändra i schema.

Om oss

We ride mtb arbetar med egenutvecklad intuitiv pedagogik. Vårt koncept och våra metoder är helt baserade på erfarenhet och beprövad kompetens. Många duktiga cyklister försöker hålla kurser eller guida, sanningen är att en bra cyklist inte nödvändigt blir en bra ledare eller lärare. Attityder är viktiga, bärande för oss är att du är viktigast!

Vi fokuserar på trygg, rolig och stimulerande utveckling baserad på din bakgrund, förmåga och vision. Vi drivs av vår passion för cykling i naturen och delar med oss av cykelglädje och kunskap i en fantastisk miljö.

Behöver du service?

Behöver du hjälp med service, reparation eller inställningar får du gärna vända er till vår verkstad. Vi utför service och reparationer på de flesta mtb märken. Vill du serva dämpare eller gafflar behöver vi lite mer tid på oss än kvällen innan. Vi är auktoriserad service point för Fox och Rockshox.